23 Apr, 2024

Guinot

HIDRADERMIA

 

 Dubinsko čišćenje i vlaženje

 Dubinska penetracija aktivnih supstanci

Rezultat je odmah vidljiv


HIDRA-LIFTING


 

 

Drenaža i eliminacija toksina 

Stimulacija i zatezanje mišića lica i vrata

Smanjenje otoka i mimičnih bora 


 

* Priča o nastanku kozmetičke kuće Guinot danas zvuči gotovo kao legenda. Poznati hemičar Rene Guinot je poželio da osmisli kozmetički tretman efikasniji od uobičajenih. Uz pomoć jonoforeze blagom strujom postigao je da sastojci preparata za njegu prodru u dublje slojeve kože i postanu mnogo efi-kasniji. Tako je 60-tih godina prošlog vijeka rođen tretman "hidradermia", zaštitni znak kuće Guinot.

Prestiž. U jakoj konkurenciji Guinot uspijeva da očuva mjesto lidera zahvaljujući stalnim inovacijama. Ovo je prva kuća koja je u svoje preparate unijela "ćelijski medijum" sa čak 56 aktivnih sastojaka za regeneraciju ćelija: 21 amino kiselinu, 17 vitamina i 16 biološki aktivnih supstanci.

Ekskluzivnost. Guinot kozmetika je zastupljena isključivo u Guinot salonima i ne može se naći u parfimerijama i apotekama. Samo školovani Guinot terapeut koji suštinski poznaje kožu klijenta i Guinot preparate, može preporučiti adekvatnu njegu, uz uzorke preparata za probu.

Profesionalni tretmani. Hidradermia -"kraljevski tretman», za dubinsko čišćenje, vlaženje, zatezanje i podizanje otpornosti kože. Hidradermia Lift-aparativni tretman za podizanje tonusa muskulature; Beaute Neuve - piling tretman uz dejstvo voćnih kiselina i enzima otklanja nepravilnosti poput akni, fleka i bora na koži, bez iritacija; Liftosome-lifting tretman zasnovan na dejstvu vitamina C; Aromatic-tretman na bazi biljnih ulja i ekstrakata sa instant osvježavajućim efektom; Absolue Minceur-ručni tretman za otklanjanje celulita i smanjenje obima.

Povjerenje. Guinot je osvojio povjerenje klijenata širom svijeta, brzo vidljivim i dugotrajnim rezultatima. Među korisnicima Guinot kozmetike su i Ketrin Denev, Džoan Kolins, Izabel Ađani, engleska kraljica Elizabeta... Svaki Guinot tretman ima strogo određeni protokol koji obezbjeđuje da tretmani budu isti u Parizu, Londonu i u Brčkom. Guinot je nosilac brojnih svjetskih priznanja, između ostalog, Guinot je proglašen za najbolju profesionalnu kozmetiku. a Hidradermija za najbolji profesionalni tretman 2004. godine u Velikoj Britaniji. Guinot saloni mogu biti samo odabrani koji pružaju maksimalnu odgovornost u radu da zadovolje zahtjevnu klijentelu. Prednosti rada sa Guinot kozmetikom su brojne: to je poznat, siguran i visoko kvalitetan brend; obezbijeđeno je školovanje osoblja uz zaštićeno tržište (jedan Guinot salon-jedan grad odnosno dio grada); mogućnost obogaćenja ponude make-up kolekcijom Masters Colors. Zato otvaranje Guinot salona ljepote podrazumijeva dugotrajan i profitabilan rad za vlasnika, na zadovoljstvo klijenta.

Guinot je proglašen za najbolju profesionalnu kozmetiku, a Hidradermija za najbolji profesionalni tretman 2004. u Velikoj Britaniji. 2005. godine u Srbiji i Crnoj Gori. Guinot je na našoj teritoriji prisutan već 5 godina i to prvo u SiCG, u Beogradu. Već 3 godine mreža salona se širi po čitavoj Srbiji i Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Biraju se samo saloni koji mogu zadovoljiti zahtjeve Guinot klijenata.


Na teritoriji Bosne i Hercegovine prvi salon je otvoren prije 2 godine u Brčkom u z.e.c. «Dr Regoje». Od nedavno je centar «Dr Regoje» generalni zastupnik i distributer Guinot kozmetike za BiH. U vrlo kratkom vremenu u radu sa Guinot kozmetikom omogućili smo kvalitetnu i profesionalnu uslugu našim mnogobrojnim klijentima na obostrano zadovoljstvo, postižući dobre rezultate kako u njezi tako i u posttretmanima liječenja određenih kožnih oboljenja i pripreme preoperativnih estetskih zahvata i održavanju postignutih rezultata.